In memoriam Kőváriné Gulyás Erzsébet
(1956. IV. 27. - 2010. IX. 11.)

Kőváriné Gulyás Erzsébet, 2008 augusztus 29-én, útban a XXXI. Regionális Vízügyi Sportnapra. (Tata–Tóváros)

2010. szeptember 11-én tragikus balesetben életét vesztette Kőváriné Gulyás Erzsébet, a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság hidrogeológusa, a Vízügyi SC tagja.

Természetjáróként nemcsak csodálta a teremtett világ szépségeit, hanem hidrogeológus hívatásának gyakorlása során védte is a vizeket. A vízügyi hatósági határozatokhoz adott szakvéleményében, mert nemet is mondani, ha ezzel a vízkészlet és a környezet védelmét szolgálta.

A több érintett szakterület állásfoglalását egybe foglaló koordinált szakvéleményekhez pedig, mindig nagy szakértelemmel és munkabírással, pontosan szolgáltatta a felszínalatti vizeket érintő szakmai javaslatát.

Az élet különböző területén elért teljesítményét sportos életvitelének is köszönhette."All round" sportember volt a szabadidősportok területén. Egyetemi évei alatt természetjáró volt, az evezéssel és a kajak-kenuval a BEAC vízi telepén ismerkedett meg (Ráckevei - Soroksári Duna-ág).

A Vízügyi SC színeiben gyakran részt vett az évente megrendezésre kerülő Regionális Vízügyi Sportnap versenyein teniszben, ha kellett atlétikában, vagy úszásban (a különféle "vizes váltókban").

2010. október 18-án a gyászolók, barátok és munkatársak nagyszámú jelenlétében vettünk tőle végső búcsút Budapesten, a Rákoskeresztúri Új Köztemetőben.
A búcsúztató keretében családjának tagjai emlékeztek sokoldalúan művelt személyiségére: megtudhattuk, hogy milyen szerteágazóan képezte magát a megismerés horizontjának bővítésére.
Hamvainak végső nyugalomra helyezésekor, a búcsú nehéz pillanataiban, Vivaldi Glóriájának zenéjét hallhattuk, a napsugaras őszi időben: "GLORIA IN EXCELSIS DEO!"

Emlékét munkatársai és sporttársai is kegyelettel megőrzik.


Budapest, 2010. X. 19.                 Wagner Mihály